Sayfalar

22 Nisan 2017 Cumartesi

O (sav) da bir Hazine Avcısıydı!


Arkadaşlar, bize hazine aramayı kim öğretti ?  Kainatta her bir şeyin bize Rabbimizi tanıtan bir hazine olduğunu kimden öğrendik?

Eveeet!  Peygamberimiz (sav) den, Hz Muhammed den.  Peygamberimiz bazen paçalarını sıvar ayaklarını suya sokar ve saatlerce etrafı seyredermiş biliyor musunuz? Onu bu şekilde bahçelerde düşünürken gören bir sürü arkadaşı olmuş.

Peki yağmur yağınca Peygamberimizin ne yaptığını bilen var mı? Eveeet! Bir keresinde yağmur yağınca onun yagmura karşı göğsünü açtığını görüp nedenini soran sahabelere şöyle demiş:" Bu az önce Rabbiyle beraberdi."

Peki geceleri de çıkar mıymış dışarı? Elbette. Geceleri yıldızları ve ayı seyretmeyi de çok severmiş. Aya bakar ve şöyle dermiş: “Ey hilal! Benim de senin de Rabbin Allah’tır.”

Kuşları, bulutları, güneşin batışını da seyretmeyi çok severmiş. Peygamberimizin en çok örnek almamız gereken  yönü bu aslında: yani kainatta neye bakarsa baksın onu Rabbini anlatan bir hazine olarak görmesi. Böylece o an ne yapıyor olursak olalım , ibadet etmiş oluruz.

Böyle bir girişten sonra öğrencilerin her birine aşağıdaki dökümandaki cümlelerden biri verilir ve cümleyi üçgen sekilde kesilmiş renkli flamalara yazmaları istenir. İsterlerse resim de ekleyebilirler o cümleye ilişkin.  Üçgenlerin şablonu da aşağıdan indirilebilir. Üçgenler bir ipin üzerinde birleştirilir ve sınıfa asılır.












Ek olarak çocuklar bir "tuzluk" vasıtasıyla öğrendiklerini pekiştirebilirler. Tuzluğun iç kısmına anahtar kelimeler yazılır, o anahtar kelimeyi seçen kişi Peygamber (sav) in o durumda ne yaptığını söylemelidir. Mesela bana "güneş" çıktıysa, Peygamberimiz güneşin batışını izlemeyi severdi demeliyim. Tuzluğun üstündeki 4 bölümdeki resimler sadece o kısımları birbirinden ayırt etmek içindir, ne çizildiği önemli değil, boş da bırakılabilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder